Make your own free website on Tripod.com

www.Speelluden.nl

soon

Home
Wie zijn de Speelluden.
Onze Dansen
Onze oefenavond
Reizen en festivals
Record poging

dvc00087.jpg

Dinsdag 12 juni vertrokken we met de bus naar Spanje, de bus was een gezellige 25 persoonsbus met een aanhangwagen voor onze koffers en muziekinstrumenten.
Het was een hele trip van 27 uur maar gelukkig werden we door onze entertainer Hennie goed bezig gehouden en Peter voorzag ons regelmatig van een goede Twentse Mop.

dvc00088.jpg

Woensdagavond laat kwamen we in ons hotel in Javea aan, een fijn hotel met voor sommige van onze mensen zelfs zeezicht.

dvc00098.jpg

Donderdag na het ontbijt waren we vrij en konden we op verkenning gaan of lekker naar zee.

speelluden.jpg

Donderdagavond was ons eerste optreden in Pedreguer, mede door de Spaanse presentatie van Marijke een succes.

speelluden.jpg

dvc00091.jpg

dvc00092.jpg

Vrijdag wederom vrij overdag, 's avonds was de parade, waar alle groepen aan deelnamen, na de parade hebben we een paar dansjes laten zien voor de Nederlandse Poffertjeskraam. Daarna weer heerlijk gedineerd en nog een poosje vertoefd op het Festivalterrein.

speelluden.jpg

speelluden.jpg

dvc00094.jpg

Spaanse muziek bij de opening van het festival

.

dvc00096.jpg

Zaterdagmorgen geoefend bij de haven met ons daagse kloffie, ook hier hadden we veel bekijks en applaus, daarna
met de bus naar Jalon naar de antiquiteitenmarkt(rommel).

dvc50.jpg

Terug weer heerlijk naar zee en omkleden voor ons grote optreden op het podium bij het Festival, we hadden erg veel succes, de mensen genieten in het buitenland toch veel van onze klompendansen, de presentatie werd in het Spaans en Nederlands gedaan, mede vanwege de vele Nederlanders die in Spanje wonen.

dvc00097.jpg

.

dvc00095.jpg

Na het optreden hebben we genoten van een weldadig diner, de terugreis met de bus zorgde voor hilariteit, regelmatig moest er een auto gelicht worden om ons doorgang te verschaffen in de wel erg smalle straatjes.
Zondagmorgen hadden we een optreden in Benitachell, op straat tussen de huizen was een net gespannen om de ergste zonnestralen op te vangen, hier dansten we, de mensen genoten, zeker van de gezamelijke Hoksenbarger en natuurlijk ook vanwege de Spaanse uitleg.

speelluden.jpg

speelluden.jpg

Terug naar het hotel nog even in zee en 's avonds naar de processie van "Corpus Deum", hier moest Paula met een Spaanse groep meedansen.
De processie was een optocht van kindergroepen die dansten en van communicantjes die de afgelopen 4 zondagen hun "eerste" communie hadden gedaan, het was een stoet van prachtige bruidjes en jongens in galapakjes waar zelfs de tressen op de schouders niet bij ontbraken. Prachtig om deze traditie weer eens te zien.
Na deze processie was er een gezamenlijk diner met de groepen en was er de uitwisseling van cadeaus.
Nog tot 00.30 op het festival gebleven en daarna moe maar voldaan naar het hotel, onze verplichtingen zaten er op.
Maandag was het nog een dagje nagenieten, een groep ging met de boot naar Denia, de tocht verliep niet geheel "vlekkeloos" gezien de blauwe plekken die enkele van ons opliepen, maar genoten hebben we ook hiervan.
Maandagavond in het hotel gedineerd en afscheid genomen van de organisatoren van het festival en cadeaus uitgewisseld, daarna (zoals trouwens iedere avond) een afzakkertje genomen en naar bed voor de laatste nacht in Spanje.
Dinsdag de terugtocht aanvaard, maar eerst nog een lunch bij het prachtige huis van Paula en Aad in Alcalali.
De terugreis duurde 30 uur, een lange tocht maar dankzij de vele pauzes en het vermaak van Hennie zijn we er doorgekomen,sommige met dikke voeten en pijnlijke ruggen, maar ja het leven van een klompendanser gaat niet over rozen, vandaar de rozen?? die we van onze thuisblijvers kregen??
Woensdag om ongeveer 20.00 uur werden we door onze familie en achterblijvers verwelkomd in Westervoort.
Zo zat er weer een reis op waar we met veel plezier aan terug kunnen denken.